dinsdag 31 januari 2012

angel face

Giraud
Bij stripwinkel Lambiek hing eind jaren 70 het origineel van het omslag van Angel Face aan de muur. Hij zal wel te koop geweest zijn, ten slotte is het een winkel, maar ik heb niet naar de prijs geïnformeerd. Eigenlijk had ik hem gewoon moeten kopen, natuurlijk.
Later zag ik in een tijdschrift de fotoserie die Giraud voor het omslag gebruikt had, een modereportage over kleding uit Parijs. Giraud heeft van een foto de zittende houding, de benen en de linkerarm van het model overgenomen, al heeft hij die arm gespiegeld en daar de rechterarm van gemaakt. Van een andere foto nam hij de linkerarm en hand, en het bankje.
Pas toen ik die foto zag viel het me op dat Giraud de driezitsbank in elkaar geduwd heeft om de linkerkant ook op het omslag te krijgen. Het werd een heel mal tweezittertje. Wat een stom klein bankje is het geworden. Maar goed dat ik mijn goeie geld niet aan dat origineel verdonderd heb.
Ik gebruik ook regelmatig foto's, bijvoorbeeld om een antieke auto te tekenen. De foto heb ik niet meer. Omdat ik bang ben per ongeluk een foto twee keer te gebruiken gooi ik hem meestal weg als de illustratie af is.

1 opmerking: