maandag 26 september 2011

de Nederlandse Mad

Al jaren is er geen Nederlandse editie van het satirische blad Mad verschenen, tot deze week. Fantastisch dat we er weer een stripblad bij hebben.
De feestelijke uitreiking van het eerste nummer werd verzorgd door iemand die ik ken van een TV reclame waarin hij ons op hysterische wijze naar de Mediamarkt probeert te lokken.
De eerste Mad werd in ontvangst genomen door ene Bob, blijkbaar bekend van de evergreen 'Zal ik jou eens even in je bek schijten'. De middag werd verder opgeleukt door een aantal stand up comdedians, die zich ergerden aan het feit dat er door de aanwezige feestvierders niet om hun grappen gelachen werd. Terwijl ik de laatste, hoe hij heette weet ik niet meer maar hij droeg een bril, toch erg leuk vond. Vooral zijn act over een vrouw die sigaretten rookte met haar kut was erg smaakvol.
Tijdens de bijeenkomst werd mij gevraagd of ik een bijdrage aan de Mad geleverd heb, maar dat is niet zo. Een voorstel dat ik gedaan heb bleek niet geschikt, en voor verdere inzet heb ik geen tijd gehad.
Pulpman vindt ook niet dat ik voor de Mad tijd moet vrij maken: "Als je satire wilt maken doe je dat maar in míjn blad" schreeuwde hij de laatste keer dat ik hem sprak.

4 opmerkingen:

 1. Ger Apeldoorn zou een goede grap nog niet herkennen als-ie er door twee werd gesandwiched. Hij wordt er zelfs agressief van - schold me eens uit voor Hitler omdat ik Curb Your Enthousiasm aanprees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door jou sta ik in de MAD, Fred! Ben wel benieuwd hoelang het blad blijft bestaan, er is maar weinig mad-buzz in de media's..
  Die 2e standup comedian was wel geinig, maar heel vaak kunnen ze het niet laten om telkens weer 'neuken' 'kut' en andere schunnigheden door de lucht te gooien. Verzin eens iets intelligenters, dan lacht het publiek mischien wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De enige leuke Hitler grappen die ik ken zijn van Basil in Fawlty Towers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag een hele pagina over Mad in De Volkskrant, Gerben. En eerder ook in Het Parool en in de VPRO Gids. Je kunt het slechter treffen.

  BeantwoordenVerwijderen