vrijdag 15 juli 2011

rode jurk

De uitgever van Phinny belde: "Nog even over het omslag van Phinny dat je me gisteren liet zien: kan die jurk misschien nog wat roder?" Gelukkig wist ik het antwoord op die vraag. "Eigenlijk niet, nee. Ik heb pure cadmium rood en vermiljoen gebruikt, onvermengd. Roder dan zo uit de tube kan ik die kleuren niet krijgen." Na het telefoongesprek heb ik het toch geprobeerd, met een nog dikkere laag rood. Maar wat ik al dacht: het omslag werd er niet mooier door. Ik heb nog wat aan de schaduw gerommeld, en aan de huid van Liz, en wat bleek: hij werd zelfs lelijker!
Even heb ik overwogen om het ding in flinters te trappen. Maar ja, uiteindelijk ben ik zelf degene die daar het meeste last van heeft, niet echt een fijne wraak. Ik heb het dus maar niet gedaan. Een mooie overwinning van de ratio op de emotie.

3 opmerkingen:

 1. Fred, ik volg je blog ook nu, want ik vind het best mooi allemaal wat je maakt :-))
  Trouwens, nog bedankt voor het 'name-droppen' bij een 'zekere uitgever', daardoor mag ik nu ook aan een heel leuk klusje werken:-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een beetje dom van de uitgever van 'Phinny'. De jurk had desgewenst toch altijd op de computer nog wat roder kunnen worden gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Seksbom: Samen staan we sterk.
  @ Xtra: Nee hoor, niet dom. Ik heb niet het complete telefoongesprek weergegeven. Er is wel degelijk voorgesteld om het met de computer aan te passen, maar dat heb ik geweigerd. Ik hou liever alles in eigen hand, zeker als het om Liz gaat.

  BeantwoordenVerwijderen