zaterdag 17 maart 2012

waardeloze hulp

Andrew Loomis
Iemand vroeg me waar ik had leren tekenen, hij wilde zelf ook striptekenaar worden. "Kunstacademie" antwoordde ik, "Rietveld." Maar daar had hij niets aan, hij had een volledige baan. Of ik geen goede studieboeken kende.  "Zeker," zei ik, "de tekenboeken van Andrew Loomis zijn weer opnieuw uitgegeven."
Andrew Loomis
Loomis was een Amerikaanse illustrator die in de jaren 40 een aantal instructieboeken gemaakt heeft die echt geweldig zijn. Maar die kende hij al, en daar had hij niks aan.
Andrew Loomis
"Ga modeltekenen," adviseerde ik, "dat is de beste leerschool voor het tekenen van strippoppetjes."
Er was bij hem in de buurt geen modeltekenclub. "Teken je familieleden als ze een tijdje stil zitten, bijvoorbeeld als ze televisie kijken," zei ik. Hij keek me aan of ik gek geworden was, teleurgesteld liep hij weer door. Aan mij had hij ook niks.

2 opmerkingen:

 1. Vreemd figuur. Aan die boeken van Loomis heb je juist heel erg veel. Dankzij de stokpoppetjes uit "Figure Drawing For All It's Worth" krijg ik nu een stuk gemakkelijker poppetjes in geloofwaardige houdingen op mijn strippagina's dan voorheen.

  (helaas ontdekte ik ze pas halverwege ->spam<- mijn strip op rommelhok.com ->spam<- , maar goed)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens. Ik sprak het afgelopen weekend nog iemand over de boeken van Loomis, hij vond de stap tussen de stokpoppetjes en de uitgewerkte figuren te groot. Ik ben bang dat daar geen hulp meer mogelijk is, en dat het op oefenen aankomt.

   Verwijderen