donderdag 24 mei 2012

streepjes

Godwin, Connie
Over de eerste strips die ik maakte ben ik nu niet meer tevreden: te veel arceringen naar mijn smaak. Ik was eraan gewend geraakt om mijn illustraties helemaal door te arceren en ik inktte mijn strippagina's in eerste instantie min of meer op dezelfde manier.
Een illustrator die ook strips is gaan maken is Peter van Straaten. In de Pep stond een strip, Llewelyn Flynn. Ik vond het geen succes: van Straaten inktte als een illustrator, krasserig, waardoor het verhaal niet prettig las.
Godwin, Schateiland
Godwin, Schateiland
Laatst kocht ik een heruitgave van een strip uit 1939, Gonnie door Frank Godwin. Het zag er prachtig uit maar ook een beetje raar, hij gebruikte te veel streepjes. Ik voelde meteen nattigheid en inderdaad: Godwin was van oorsprong een illustrator.

2 opmerkingen:

  1. In Kees de jongen van Dick Matena wordt ook heel veel gearceerd, valt me op. Toch stoort het me niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken Kees de jongen nog niet. Iemand heeft me het boek beloofd, dus ik heb het niet in willen kijken: zo houd ik de spanning zo groot mogelijk.
    Ik denk niet dat Matena arceert als een illustrator. Misschien heeft hij wel eens wat geïllustreerd, maar hij is toch een striptekenaar pur sang.

    BeantwoordenVerwijderen