woensdag 4 januari 2012

kattenmepper

Een voorbeeld van hertekeningen door Giraud die ik begrijp: links de pagina zoals die is voorgepubliceerd in de Pilote, rechts de albumversie. Het vijfde plaatje op de Pilote versie is veranderd: een ontsnapte gevangene wordt van achteren beslopen. Het staande formaat is voor een dergelijke handeling zeer onhandig. Daarom schuift in de album versie plaatje vier naar rechtsboven, een plaatje wordt toegevoegd van de vent bij de waterbak en het plaatje voor het besluipen is nu liggend. De nonchalante houding van de sluiper is nu ook veel duidelijker, hij denkt tenslotte dat de ontsnapte gevangene onbewapend is. 

12 opmerkingen:

 1. De titel "kattenmepper" en de overige plaatjes suggereren dat er een lapje tekst is weggevallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kattenmepper is het ex vriendje van het blonde meisje. Bijna 20 pagina's geleden heeft ze hun verkering uitgemaakt, maar hij is het er niet mee eens. Om zijn ongenoegen te laten blijken heeft hij de kat doodgemaakt en tijdens het eten door het raam gesmeten. Van deze pagina heb ik de laatste 4 plaatjes opnieuw getekend.
  Eigenlijk ging deze blog niet over het verhaal van de scene, maar over het hertekenen van pagina's die al gepubliceerd zijn. Ik hoop dat de redenen voor het overtekenen uit de vergelijking van de twee pagina's blijkt, verdere uitleg lijkt mij overbodig. Dat die redenen voor anderen niet altijd duidelijk zijn toont de halve pagina van 'Arizona Love' van Giraud aan: ik vond de oude versie beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Good Job, Thank you for presenting a wide variety of information that is very interesting to see in this artikle


  wisata karimunjawa
  and jual furniture
  or jepara furniture
  and toko tenun

  BeantwoordenVerwijderen