zaterdag 10 december 2011

speciaalzaak


El gaucho van Manara
Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje dat er weer een recensie van Phinny verschenen was, dit keer op www. stripspeciaalzaak.be.Een positieve recensie uiteraard, anders zou ik het er nooit over gehad hebben. Alleen de opmerking dat mijn tekenwerk iets weg heeft van het werk van Manara begreep ik niet.
Er zijn meer critici die dergelijke aantekeningen gemaakt hebben, maar ik kan me toch niet voorstellen dat het klopt. Ik ben misschien niet degene die mijn werk het beste kan beoordelen, maar ik zie geen opvallende overeenkomsten.  Dat ik niet door Manara be├»nvloed ben weet ik trouwens zeker: ik vind hem niet slecht, maar ik ben absoluut geen fan.

1 opmerking:

  1. Hmmm, Manara? Nee. Behalve dan dat de tekeningen realistisch zijn, maar er zijn er meer die realistisch tekenen. Zeker als acteurs vind ik de personages bij Manara altijd wat dooiig (schrijf je dat zo?) en jouw figuren zijn dan altijd veel expressiever, meer over-acting. In die zin vind ik dat Manara zijn figuren iets wil laten zeggen en dan bedenkt dat ze er ook nog iets bij moeten doen. Bijvoorbeeld hun hand optillen. Als ik de voorbeelden die je hierbij geeft vergelijk dan is het eerder tegenovergesteld, alsof je ze in jouw strip vanuit hun actie ook nog iets wilt laten zeggen. Misschien zijn het in het voorbeeld appels en peren, maar de omvang van de tekstballonnen spreekt al voor zich, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen