woensdag 6 juni 2012

eindelijk

Wood 
Halverwege de jaren 70 kwamen er herdrukken op de markt van de MAD strips uit de jaren 50. De boekjes kan ik niet meer vinden, die zullen wel een keer weggegooid zijn. Maar een aantal verhalen staan mij nog scherp voor de geest, vooral de strip parodieën van Wally Wood.
Wood
Ik was zo'n fan die zelf ook dergelijke parodieën ging maken. De eerste was 'Blauwbes', een western over een soldaat die niet meer wist of hij nou bij de Noordelijken of bij de Zuidelijken behoorde. Helaas heb ik die strip niet meer. Ook de vliegtuigstrip 'Fuck Danny' kan ik niet meer vinden, net zo min als het eendenverhaal 'Ronald Ruk'.

Laatst werd ik gebeld, of ik voor het nieuwste nummer van de Nederlandse MAD een strip wilde maken over het televisieprogramma Voetbal International. "Eindelijk iemand die begrijpt wat ik wil," dacht ik toen ik de telefoon weer neerlegde.

1 opmerking:

  1. Die strips zijn herdrukt en voor een krats verkrijgbaar bij die ramsjwinkel in de Kalverstraat, vlakbij de Munt. Jack Davis was trouwens veel leuker dan Wally Wood

    Marcel Bakker

    BeantwoordenVerwijderen